Hozzávalók:
- 0,8 kg sertésborda,
- 30 dkg vöröshagyma,
- 1 kg burgonya kockázva,
- 10 dkg füstölt kockázott
füstölt
szalonna,
- kis doboz sűrített paradicsom,
- 4 ek. liszt,
- 6 dkg vaj,
- 1 ek. Pirosarany,
- 2-3 dl húsalaplé,
- 2 csomó apróra vágott
petrezselyemzöld,
- só, olaj a burgonya
sütéséhez.
Kevés olajon a kivert
és lisztbe forgatott borda szeleteket, mindkét
oldalukon hirtelen átsütjük és
egy akkora lábosba, amelyben kis
átfedéssel elférnek, körbe
belefektetjük.
Egy kisebb tapadásmentes lábosba habosra
forrósítjuk a vajat és a
sűrített paradicsomot a liszttel elkeverjük benne
és kevés húslevet
apránként hozzáadva
mártássűrűségűre
hígítjuk, majd rászűrjük a
lábosban lévő bordákra. A
maradék alaplevet hozzáöntjük,
csipet cukorral édesítjük ha kell
utána sózzuk és puhára
pároljuk. Ha elfőné a levét
vízzel pótoljuk.
Közben a burgonyát kisütjük
és melegen tartjuk.
A fütölt szalonnát kevés olajat
aláöntve kisütjük.
Kifehéredés után kiszedjük
és a borgonyára szedjük. A visszamaradt
zsiradékban a félfőre vágott
hagymát világos zsemleszínűre
pirítjuk. Ha kell a zsiradékot olajjal
pótoljuk.
A lepirított hagymát lecsurgatjuk szitán, majd azt
is a burgonyára tesszük. Az egészet
óvatosan átforgatjuk, hogy a burgonya ne
törjön. Ha kell sózzuk.
Előmelegített tálra szedjük a bordát és
bevonjuk a paradicsomos szafttal, majd erre halmozzuk a
hagymás-szalonnás sült burgonyát.
- 30 dkg vöröshagyma,
- 1 kg burgonya kockázva,
- 10 dkg füstölt kockázott füstölt
szalonna,
- kis doboz sűrített paradicsom,
- 4 ek. liszt,
- 6 dkg vaj,
- 1 ek. Pirosarany,
- 2-3 dl húsalaplé,
- 2 csomó apróra vágott
petrezselyemzöld,
- só, olaj a burgonya sütéséhez.
Kevés olajon a kivert és lisztbe forgatott borda szeleteket, mindkét oldalukon hirtelen átsütjük és egy akkora lábosba, amelyben kis átfedéssel elférnek, körbe belefektetjük.
Egy kisebb tapadásmentes lábosba habosra forrósítjuk a vajat és a sűrített paradicsomot a liszttel elkeverjük benne és kevés húslevet apránként hozzáadva mártássűrűségűre hígítjuk, majd rászűrjük a lábosban lévő bordákra. A maradék alaplevet hozzáöntjük, csipet cukorral édesítjük ha kell utána sózzuk és puhára pároljuk. Ha elfőné a levét vízzel pótoljuk.
Közben a burgonyát kisütjük és melegen tartjuk.
A fütölt szalonnát kevés olajat aláöntve kisütjük. Kifehéredés után kiszedjük és a borgonyára szedjük. A visszamaradt zsiradékban a félfőre vágott hagymát világos zsemleszínűre pirítjuk. Ha kell a zsiradékot olajjal pótoljuk.
A lepirított hagymát lecsurgatjuk szitán, majd azt is a burgonyára tesszük. Az egészet óvatosan átforgatjuk, hogy a burgonya ne törjön. Ha kell sózzuk.
Előmelegített tálra szedjük a bordát és bevonjuk a paradicsomos szafttal, majd erre halmozzuk a hagymás-szalonnás sült burgonyát.