Csáki rostélyos



 
Hozzávalók:

 

- 60 dkg csont nélküli    rostélyos,- 5 dkg füstölt szalonna,- 1 fejvöröshagyma,- 1 zöldpaprika,- 1 paradicsom,- 1 dkg fűszerpaprika,- só,- 1 tojás,- 10 dkg zsiradék,- 2 dl tejföl,- 2 dkg liszt.

A húst fölszeletelem, és jól kiverem. A szalonnát kockákra vágom, és a zsírjában egyharmad fej vöröshagymát üvegesre pirítok. Hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot és a fűszerpaprikát. Megsózom, és egy egész felvert tojást öntök bele. Tűzön addig kevergetem, amíg meg nem kocsonyásodik.

A húst megsózom, rákenem a lecsós tojást, és szorosan felcsavarom, fóliába csomagolom, kevés zsírban elősütöm.
Zsíron a maradék finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, feloldom benne a fűszerpaprikát, és kevés vízzel felengedem. Beleteszem a fóliából kibontott rostélyost, megsózom, és fedő alatt puhára párolom.

Ezután a húsokat kiveszem. A levét a simára kevert tejfölös liszttel besűrítem, jól kiforralom és átszűröm.
A ferdén szeletelt rostélyost tálra teszem és körülöntöm a mártással. Vajas galuskát kínálok hozzá.