Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj,
- 5 dkg füstöltszalonna,
- 1 kisfej hagyma reszelve,
- 2 dkg vaj,
- 2 dl tejföl,
- 2-3 kk. mustár (lehetőleg édeskés magos fajta),
- majoranna, bors, só.
A szalonnát felkockázzuk és zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt tálalásig melegen tartjuk.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott májat és átpirítjuk. 1dl vízzel felengedjük a mustárral kikevert tejfölt. Fűszerezzük; majorannával és borssal.
Lassú tűzön pár perc alatt puhára pároljuk benne a májat. Ha kész sózzuk.
Tojásos galuskával tálaljuk. A szalonnapörccel díszítjük.
- 5 dkg füstöltszalonna,
- 1 kisfej hagyma reszelve,
- 2 dkg vaj,
- 2 dl tejföl,
- 2-3 kk. mustár (lehetőleg édeskés magos fajta),
- majoranna, bors, só.
A szalonnát felkockázzuk és zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt tálalásig melegen tartjuk.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott májat és átpirítjuk. 1dl vízzel felengedjük a mustárral kikevert tejfölt. Fűszerezzük; majorannával és borssal.
Tojásos galuskával tálaljuk. A szalonnapörccel díszítjük.