- 80 dkg borjú frikandó (comb felső),
- 60 dkg zsír,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 50 dkg húsos pirospaprika, vagy kaliforniai paprika,
- 2 dkg hámozott magozott paradicsom,
- 3 ek. liszt,
- 2 dl tejföl,
- 2,5 erőleves,
- só, 1 dkg pirospaprika, bors.
- 60 dkg zsír,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 50 dkg húsos pirospaprika, vagy kaliforniai paprika,
- 2 dkg hámozott magozott paradicsom,
- 3 ek. liszt,
- 2 dl tejföl,
- 2,5 erőleves,
- só, 1 dkg pirospaprika, bors.
A hússzeleteket kiveregetjük, a széleiről a hártyát levágjuk. Majd sózzuk, lisztbe mártjuk és midkét oldalát hirtelen átsütjük. A zsírban a finom apróra vágott hagymát lepirítjuk. Meghintjük pirospaprikával gyorsan elkeverjük és felengedjük a húslével és kiforraljuk.
A hússzeleteket lábosba szedjük, lehetőleg sorjába, vagy kis átfedéssel és a hagymás-paprikás levet ráöntjük.
Sózzuk, borsozzuk és rövid leven fedő alatt pároljuk. Ha majdnem puha a felkockázott paprikát és paradicsomt hozzáadjuk és készre pároljuk,majd lemixeljük a paprikás szaftot.
A tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Jól kiforraljuk.
Rizzsel, vagy galuskával tálaljuk.
A hússzeleteket lábosba szedjük, lehetőleg sorjába, vagy kis átfedéssel és a hagymás-paprikás levet ráöntjük.
Sózzuk, borsozzuk és rövid leven fedő alatt pároljuk. Ha majdnem puha a felkockázott paprikát és paradicsomt hozzáadjuk és készre pároljuk,majd lemixeljük a paprikás szaftot.
A tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Jól kiforraljuk.
Rizzsel, vagy galuskával tálaljuk.