Sajtos sertéskaraj



Hozzávalók:




-  4 szelet sertéskaraj,
-  1 ek. olvasztott sütőmargarin,
-  2 gerezd fokhagyma,
-  4 db paradicsom,
-  10 dkg. keménysajt (ementáli/gouda),
-  1 kk. édesnemes paprika,
-  1 kk. Piros Arany,
-  1 mk. őrölt bors,
-  1 kk. vaj
-  só.

A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk a szeleteket szárazra töröljük, kiverjük és sózzuk, borsozzuk. Ne sok sót használjunk, mert a sajtok is sóssak.

Az olvasztott margarint egy nagy lábosban felforrósítjuk, mellé dobjuk a fokhagymát és a hús mindkét oldalát világosbarnára sütjük benne. A szeleteket kivesszük, és tűzálló edényben egymás mellé fektetjük és ráöntjük a maradék sütőmargarint. (A fokhagymát kidobjuk.)

Egyenletesen megszórjuk a pirospaprikával.
Az olvasztott vajat összkeverjük a Piros Arannyal és ezzel átkenjük a húsokat.
Végül a reszelt a sajtot elosztjuk a húsokon.

Forrró sütőben (200 fok) lefedve 15-20 percig pároljuk. Ez alatt a sajt megolvad. Majd a fedőt levéve addig sütjük, amíg a sajt lassan barna színt kap. Ekkorra a hús is átsül.

Körítésként petrezselymes burgonyát adunk vegyes salátával.