Somogyi sajtos sertésmáj




  Hozzávalók:


- 50 dkg sertésmáj,
- 50 dkg kockázott főtt burgonya,
- 10 dkg bacon szalonna(szeletelt),
- 2 db nagyobb kápia parika,
- 4 db paradicsom,
- 20 dkg füstölt szeletelt trappistasajt, vagy kecskesajt,
- 3 dkg vaj,
-  1 kisfej hagyma reszelve,
 - 1 ek. Paprikakrém, vagy Piros Arany,
 - 3-4 ek. ketchup,
 - Erős Pista ízlés szerint,
 - só, bors.

A májat megmossuk leszárogatjuk és nem vékony, 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezután fokhagymás, majorannás tejben egy éjszakára hűtőbe tesszük!

A májszeleteket kevés vajon elősütjük.

Megkenjük ketchuppal elkevert Erős Pistával, reszelt vöröshagymával. A sütőtálba Paprikakrémmel megkent szalonnacsíkokat fektetünk, erre rakjuk egy rétegben az elősütött májszeleteket.

Ráhelyezzük felváltva a felkarikázott paradicsomot és a nagy szeletre vágott paprikát. Beborítjuk a bacon és a sajtszeletekkel.

Pár percre előmelegített (170 fokos) sütőbe tesszük letakarva, majd a sajt pirulásáig aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

Vegyes savanyúságot adunk hozzá. Kitűnő egytálétel.