Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zellergumó
- 2 db közepes fej hagyma
- 5 dkg zöldbab
- 1 fej karalábé
- 10 dkg gomba
- 1 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 2-2 levél kel- és
fehér káposzta levél
- 2 szál újhagyma
- 1 kk. csemege piros arany
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál lestyán levelei
- 4 ek. olaj
- só
- bors, édes magos mustár
A zöldségeket felkockázzuk, illetve
laskára vágjuk, kivéve a
hagymákat. A felaprított
zöldséget - a zöldborsó,
zöldbab kivételével - négy
evőkanál olajon átforgatva, két csipet
sóval 5 percig dinszteljük majd 1,5 l hideg
vízben közepes lángon
feltesszük főni, beledobjuk az alaposan megmosott
egészben hagyott hagymákat és az
apróra vágott zöld fűszerek
felét.
15 perc múlva hozzáadjuk a borsót és a babot is
és további 15 percig főzzük.
Ezután szűrőkanállal a
zöldség felét és a
két hagymát kiszedjük. Az egyik
hagymát kidobjuk.
A zöldséget mixerrel összezúzzuk
krémessé, majd hozzákeverjük
a Piros Aranyat ízlés szerint sózzuk
és borsozzuk, visszaöntjük a levesbe
beledobjuk a megmaradt zöld fűszereket és 2-3 percig
összemelegítjük.
A tányérba egy
kávéskanál mustárt
teszünk és erre merjük a forró
levest és meghintjük
hajszálvékonyra karikázott
újhagymával.