Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 2 csokor metélőhagyma,
- 8 dkg vaj,
- 2 dl tej,
- 1 csapott mk. reszelt szercsendió, metélőhagyma,
- ízlés szerint só.
A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk és puhára főzzik. Leszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
A vajat belemorzsoljuk, beleöntjük a felforralt tejet (ha kell utána sózzuk). Törjük át kruplinyomón, majd keverjük habosra. Végül meghintjük apróra vágott metélőhagymával és a szercsendióval.
Aki szereti még a tejföllel, vagy ketchuppal is összeforgathatja.
- 2 csokor metélőhagyma,
- 8 dkg vaj,
- 2 dl tej,
- 1 csapott mk. reszelt szercsendió, metélőhagyma,
- ízlés szerint só.
A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk és puhára főzzik. Leszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
A vajat belemorzsoljuk, beleöntjük a felforralt tejet (ha kell utána sózzuk). Törjük át kruplinyomón, majd keverjük habosra. Végül meghintjük apróra vágott metélőhagymával és a szercsendióval.
Aki szereti még a tejföllel, vagy ketchuppal is összeforgathatja.