Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1,5 kk. só,
- 1 dl tejben, 1/2 kocka élesztőt,
1 kiskanál cukorral felfuttatni,
- 1,5 kk. só,
- 1 egész tojás a kenéshez,
- 10 dkg reszelet sajt,
- 1 pohár tejföl.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejfölt, valamint a felfuttatot élesztőt. Alposan kidolgozzuk és cipó formára gyúrva, két órát pihentetjük.
Másfélujjnyi vastagra kinyújtjuk a tetejét habart tojással átkenjük és éles késsel a tetéjét bekockázzuk. 4 cm-es szaggatóval kivágjuk a korongokat és margarinnal kikent lisztezett sütőlapra tesszük. Végül mindegyik tetjére egy csipet sajtot teszünk. Amíg előmelegítjük a sütőt a tésztát hagyjuk tovább kelni.
180 fokon 20-25 perc alatt szép szalmasárgára sütjük.
- 25 dkg margarin,
- 1,5 kk. só,
- 1 dl tejben, 1/2 kocka élesztőt,
1 kiskanál cukorral felfuttatni,
- 1,5 kk. só,
- 1 egész tojás a kenéshez,
- 10 dkg reszelet sajt,
- 1 pohár tejföl.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejfölt, valamint a felfuttatot élesztőt. Alposan kidolgozzuk és cipó formára gyúrva, két órát pihentetjük.
Másfélujjnyi vastagra kinyújtjuk a tetejét habart tojással átkenjük és éles késsel a tetéjét bekockázzuk. 4 cm-es szaggatóval kivágjuk a korongokat és margarinnal kikent lisztezett sütőlapra tesszük. Végül mindegyik tetjére egy csipet sajtot teszünk. Amíg előmelegítjük a sütőt a tésztát hagyjuk tovább kelni.
180 fokon 20-25 perc alatt szép szalmasárgára sütjük.