Hozzávalók:
Tészta:
1 dl langyos tejben 2,5 dkg élesztőt elmorzsolunk és két csipet
cukorral
hagyjuk felfutni.
30 dkg lisztet, 15 dkg margarinnal eldörzsölünk. Egy csipet sót és 12 ek.
cukrot, 1 egész tojást és a közben felfuttatott élesztőt adjuk hozzá.
Alaposan összegyúrjuk. Kissé pihentetjük és ismét átgyúrjuk, utána
kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Olyan magasabb szélű tepsit keressünk,
hogy a tészta szélei a tepsioldalám jó 2 cm magasan fel érjenek.
A tésztával kibéleljük a tepsit - vagyis a tészta teknőt.
A tapadásmentes sütőedénybe való:
6 pohár tejfölbe 8 tojás sárgáját, ízlés szerint sót (3 csipet), 15 dkg cukrot, géppel simára keverünk. Ehhez adjunk apránként 10 dkg finomlisztet, 4 ek. grizes lisztet. Kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a nyolc tojás fehérjéjét két vaniliás cukorral kemény habbá verjük. Végül óvatosan kívülről befelé keverve beleforgatjuk a tejfölös masszába.
Az edénybe öntve 15 percig lassú, majd erősebb lángon (175 fokon) még ~30 percet sütjük.
1 dl langyos tejben 2,5 dkg élesztőt elmorzsolunk és két csipet

A tapadásmentes sütőedénybe való:
6 pohár tejfölbe 8 tojás sárgáját, ízlés szerint sót (3 csipet), 15 dkg cukrot, géppel simára keverünk. Ehhez adjunk apránként 10 dkg finomlisztet, 4 ek. grizes lisztet. Kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a nyolc tojás fehérjéjét két vaniliás cukorral kemény habbá verjük. Végül óvatosan kívülről befelé keverve beleforgatjuk a tejfölös masszába.
Az edénybe öntve 15 percig lassú, majd erősebb lángon (175 fokon) még ~30 percet sütjük.