Hozzávalók:
- 6 kemény tojás
- 1 nyers tojás
- 5 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 marék zsemlemorzsa
- 1 felkockázott tejbe áztatott zsemle
- 1 kk. Pirosarany
- 1 cs. petrezselyem
- 2 dl tej
- 2 dl olaj a sütéshez
Az kis kockára vágott szalonnát az olajon kiolvasztjuk, és rádobjuk az apróra vágott hagymát, amikor a hagyma kezd sárgulni levesszük a tűzről.
A kemény tojásokat áttörjük, vagy villával szérnyomkodjuk. hozzákeverjük a kifacsart zsemléket a kk. Pirosaranyat és a szétnyomott fokhagymát és a nyers tojást, valamint a fimomra vágott petrezselyem levelet. Jól eldolgozzuk. Ízlés szerint utána sózzuk és borsozzuk.
Vizes kézzel apróbb pogácsákat formálunk belőle és kipanírozzuk.
Bő forró olajban aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük.
Főzelékekhez feltétnek kitűnő.
Én hidegen hagymás-zelleres burgonyaslátával is szoktam kínálni.
