Körte Kisfaludy módon



  Hozzávalók:

- 40 dkg körte (vilmoskörte),
- 8 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 5 dkg barnacukor,
- 1 dl édes fehér bor (Badacsonyi muskotály),
- 1/2 citrom,
- 5 ek. olaj,
- őrölt fahéj,
- só.

A meghámozott körtét fél cm vastag karikára vágjuk, a magházát kiszúrjuk. Meghintjük fahéjjal, majd lisztbe és bormasszába mártjuk és bő forró olajban kisütjük.

Bormassza: A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, reszelt ciromhéjjal, pár csepp citromlével, csipet sóval, borral ízesítjük és a fennmaradó liszttel símára keverjük. (Állaga: sűrű palacsinta tészta) A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük és óvatosan a boros alapba forgatjuk.

Grillezett csirkemell, pulykamell, borjúbécsi mellé kiváló.