Bélszín Sztroganoff módra



Hozzávalók:


- 60 dkg bélszín,
- 10 dkg füstölt
  szalonna,
- 20 dkg gomba,
- 1 pohár tejföl,
- 5 dkg hagyma,
- 20 dkg ecetes
  uborka,
- 10-15 szem Capri-
  bogyó,
- 3 dkg liszt,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 kk. mustár,
- 1 dl fehérbor,
- 1 csomó metélőhagyma,
- citromlé, só, bors.

A húst előbb vékony szeletekre, majd kb. 2 cm-es kockára vágjuk.
A szalonnát gyufaszál vékonyságúra szeleteljük, kisütjük zsírján megpirítjuk a hagymát rádobjuk a vékonyra felszelt gombát, a kissé durvábbra, de vékonyra felszelt uborkát, valamint a bélszínkockákat, és erős tűzön, állandó keverés hirtelen megpirítjuk.

Egy kanálvízzel elkeverjük a tejfölt, a húsra öntjük, beletesszük a Kapri-bogyót, a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól átkeverjük. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a tejszínt és a bort, végül 1/2 citrom levével és mustárral savanyítjuk. Összerottyantjuk - főzni nem szabad!

Kivesszük a babérlevelet és azon forrón vajas burgonyapürével,vagy hasábburgonyával tálaljuk.