Bélszín zöldségpürével
Hozzávalók:
- 80 dkg bélszín,
- 2-3 dl erőleves alaplé,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 3 ek. olaj,
- 20 dkg gomba,
- 20 dkg zöldpaprika,
- 10 dkg paradicsom,
- 10 dkg hagyma,
- 10 dkg mirelit zöldborsó,
- 2 kk. Piros Arany,
- só, bors, mustár.
A mustárt elkeverjük 1 evőkanál olajjal.
A bélszínt lehártyázzuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk mindkét
oldalát megkenjük mustáros olajjal és és enyhén sózzuk, és
felhasználásig hűtőben tartjuk.
1 ek. olajban a felkockázott füstölt szalonnát üvegesre
pirítjuk. Rádobjuk a felaprított hagymát, ha üveges, rádobjuk
a felkockázott hagymát, majd kis fonnyasztás után a
hámozott paradicsomot. Hozzáadjuk a Piros Aranyat,
elkeverjük és felengedjük az alaplével és hozzáadjuk a
zöldborsót. Lassú tűzön a zöldségeket teljesen puhára
pároljuk. Ha elfőné a levét, mindig felöntjük, majd rövid lére vissza
pároljuk.
Ha zöldségek mállósra főttek. Leturmixoljuk és utána ízesítjük
sóval, borssal. Melegen tartjuk.
A bélszín szeleteket serpenyőben, kevés olajon mindkét
oldalukat hirtelen átsütjük.
Tepsis burgonyával, vagy krokettel tálaljuk, a zöldségpürét
mártásos edényben külön is kínálhatjuk.