Borsos tokány




 Hozzávalók:


- 60 dkg marhahús,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 4 dkg zsír,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg paradicsompüré,
- 1 dl fehér bor,
- 2 kávéskanál törött bors,
- só.

A marhahúst csíkokra vágom, megmosom és lecsurgatom. A vöröshagymát megtisztítom és finomra vágom.

Lábosban zsírt hevítek, hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítom. Beleteszem a húst, és erős tűzön rövid ideig párolom. Megsózom, megborsozom, fokhagymát adokhozzá, majd lassú tűzön félig megpuhítom a húst. Paradicsompürét teszek bele, később fehér bort öntök hozzá, és teljesen puhára párolom.

Párolt rizst vagy hagymás tört burgonyát adok hozzá.