Hozzávalók:
- 15 dkg vegyes leveszöldség,
- 10 dkg gomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 40 dkg felkockázott sertéscomb,
- 15 dkg zöldborsó,
- 1 mk. őrölt bors,
- 20 dkg csibemáj,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejföl,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 citrom,
- só.
A galuskához:
- 7 dkg liszt,
- 3 dkg vaj,
- 1 egész tojás.
Megtisztítom a zöldséget és a gombát, majd
felkockázom. A hagymát finomra vágom
és megfuttatom kevés olajon. Ráteszem
a zöldséget, a gombát és
kissé átpirítom.
Ezután beleteszem a húst és együtt
pirítom, amíg a hús
kifehéredik. Ekkor hozzáadom a
zöldborsót és felöntöm
1,5 liter vízzel. Ha felforrt, fűszerezem.
Ha a hús majdnem puhára főtt beleteszem a nagyobb
darabokra vágott májat is.
Lisztből,vajból és tojásból könnyű
galuskatésztát keverek, megfűszerezem
sóval és egy csipet borssal és a
levesbe szaggatom.
Tálalás előtt tojássárgájával
elkevert tejföl és tejszín
keverékével dúsítom. 1/4
citrommal tálalom, hogy aki kívánja
még savanykásabbá tehesse a levest.