Hozzávalók (egy főre!):
 -  10 dkg főtt-füstölt bacon szalonna,
-  10 dkg főtt-füstölt bacon szalonna,- 10 dkg debreceni kolbász,
- 1 nagy fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- 1 kk. Erős Pista,
- 1 kk. Piros Arany,
- 3 tojás/fő,
- 1 dl testes vörösbor,
- 5 dkg reszelt kemény sajt,
- csipet só.
A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a kockára vágott hagymát és az aprított fokhagymát, rádobjuk a felkarikázott zöldpaprikát a felkockázott debrecenit és a paradicsomot, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a Piros Aranyat és az Erős Pistát jól átkeverjük, majd a fedőt visszatéve készre pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a felvert tojásokat, amelyhez egy csipet sót adtunk és a lecsóalappal jól összekeverjük. Ezután viszont már ne kevergessük. Ha a közepe még kissé rezgős húzzuk le a tűzről szórjuk meg a reszelt sajttal és tegyünk rá egy fedőt. Két-három perc múlva tálaljuk, frissen forrón az igazi!
Egészségtelen(?) fehér házikenyérrel és cékla salátával szeretem.