Feri rántottája



Hozzávalók (egy főre!):

-  10 dkg főtt-füstölt bacon szalonna,
-  10 dkg debreceni kolbász,
-  1 nagy fej hagyma,
-  2 gerezd fokhagyma,
-  2 zöldpaprika,
-  1 paradicsom,
-  1 kk. Erős Pista,
-  1 kk. Piros Arany,
-  3 tojás/fő,
-  1 dl testes vörösbor,
-  5 dkg reszelt kemény sajt,
-  csipet só.

A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a kockára vágott hagymát és az aprított fokhagymát, rádobjuk a felkarikázott zöldpaprikát a felkockázott debrecenit és a paradicsomot, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a Piros Aranyat és az Erős Pistát jól átkeverjük, majd a fedőt visszatéve készre pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és zsírjára sütjük.

Hozzáadjuk a felvert tojásokat, amelyhez egy csipet sót adtunk és a lecsóalappal jól összekeverjük. Ezután viszont már ne kevergessük. Ha a közepe még kissé rezgős húzzuk le a tűzről szórjuk meg a reszelt sajttal és tegyünk rá egy fedőt. Két-három perc múlva tálaljuk, frissen forrón az igazi!

Egészségtelen(?) fehér házikenyérrel és cékla salátával szeretem.