Gesztenye torta




Hozzávalók:

        A tésztához:
  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 5 ek. porcukor
  • 5 ek. kakaópor
  • 1,5 dl kávé
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • meggybefőtt leve
  • 1 üveg meggybefőtt

    A krémhez:

  • 60 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatin
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • 12 szem meggy
  • 36 szem franciadrazsé
  • tortadara
  • 12 db ostyarúd
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrom, és egy tortaformába belenyomkodom egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakom a kimagozott, meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítem, a tésztát a hűtőbe rakom.

Elkészítem a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadom a rumaromát, a felvert habtejszínt és a zselatint. Miután összedolgoztam a krémet, megkenem vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakom.

Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenem a torta tetejét. Az oldalának az alját, ahol a tészta látszik, tortadarával bevonom. A tetejét meggyel, francia drazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítem.