Káposztás pogácsa



  Hozzávalók:       


- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 ek. só,
- 7 ek. víz,
- 2 tojás sárgája,
- 50 dkg lereszelet káposzta,
  3-4 ek. olaj a pároláshoz,
  bors, só,
- 3 dkg élesztő,
- 1 dl langyos tej, két csipet
  cukor.

Ez nem édesség, inkább a sóssak közé való, de a szerkesztés elve nem engedte a további részletekre bontást; az alfejezeteket: apró sütemények, torták, sós aprók, stb.
Így került a káposztás pogácsa az édességek közé!

A káposztát lesózzuk és kissé állni hagyjuk.

A deci tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzá keverjük a cukrot.

A káposztát kinyomkodjuk és olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és ezt beledolgozzuk a dinsztelt káposztába. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan átgyúrjuk és legalább 1 órát kelesztjük.

Ezután kinyújtjuk, a tetejét megkenjük fehérjével és bevagdossuk.

180 fokos sütőben 22-25 percig zsemleszínűre sütjük.

Mi a legnagyobb szaggatóval, vagy pohárral szoktuk kiszúrni és elég vékonyra nyújtjuk.

Ja, és disznótoroshoz adjuk köretként.