Hozzávalók:

- 80 dkg zöldborsó mirelit,
vagy konzerv, vagy 2 kg
friss hüvelyes borsó,
- diónyi vaj,
- 1,5 ek. liszt,
- 0,4 liter erőleves alaplé,
- 1 csomó pertzselyemzöld,
- 2 dl főzőtejszín, vagy tej,
- 1-2 kockacukor,
- só.
A zöldborsót megtisztítjuk, megmossuk, és ha konzerv a levét elöntjük. Diónyi vajon, nagyon kevés alaplé hozzáadásával párolni tesszük. A kockacukrot -ettől hangsúlyosabb lesz az ize, de nem lesz édes! -, félidőben adjuk hozzá.
Fedő alatt, mérsékelt tűzőn puhára pároljuk. Ha levét elforrná alaplével pótoljuk. Ha megpuhult lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, nehogy csomós legyen, azután apránként felöntjük a tejszínnel, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk.
Tálaláskor tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel.
vagy konzerv, vagy 2 kg
friss hüvelyes borsó,
- diónyi vaj,
- 1,5 ek. liszt,
- 0,4 liter erőleves alaplé,
- 1 csomó pertzselyemzöld,
- 2 dl főzőtejszín, vagy tej,
- 1-2 kockacukor,
- só.
A zöldborsót megtisztítjuk, megmossuk, és ha konzerv a levét elöntjük. Diónyi vajon, nagyon kevés alaplé hozzáadásával párolni tesszük. A kockacukrot -ettől hangsúlyosabb lesz az ize, de nem lesz édes! -, félidőben adjuk hozzá.
Fedő alatt, mérsékelt tűzőn puhára pároljuk. Ha levét elforrná alaplével pótoljuk. Ha megpuhult lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, nehogy csomós legyen, azután apránként felöntjük a tejszínnel, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk.
Tálaláskor tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel.