Bélszín zöldségpürével



Hozzávalók:

- 80 dkg bélszín,
- 2-3 dl erőleves alaplé,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 3 ek. olaj,
- 20 dkg gomba,
- 20 dkg zöldpaprika,
- 10 dkg paradicsom,
- 10 dkg hagyma,
- 10 dkg mirelit zöldborsó,
- 2 kk. Pirosarany,
- só, bors, mustár.

  A mustárt elkeverjük 1 evőkanál olajjal.
  A bélszínt lehártyázzuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk mindkét
  oldalát megkenjük mustáros olajjal és és enyhén sózzuk, és
  felhasználásig hűtőben tartjuk.

  1 ek. olajban a felkockázott füstölt szalonnát  üvegesre
  pirítjuk. Rádobjuk a felaprított hagymát, ha üveges, rádobjuk
  a felkockázott hagymát, majd kis fonnyasztás után a
  hámozott paradicsomot. Hozzáadjuk a Pirosaranyat,
  elkeverjük és felengedjük az alaplével és hozzáadjuk a
  zöldborsót. Lassú tűzön a zöldségeket teljesen puhára
  pároljuk.
  Ha elfőné a levét, mindig felöntjük, majd rövid lére vissza-
  pároljuk.

  Ha zöldségek málósra főttek. Leturmixoljuk és utána ízesítjük
  sóval, borssal. Melegen tartjuk.

  A  bélszín szeleteket serpenyőben, kevés olajon mindkét
  oldalukat hirtelen átsütjük. 

  Tepsis burgonyával, vagy krokettel tálaljuk,  a zöldségpürét
  mártásos edényben külön kínáljuk.