Borsos tokány


Hozzávalók:

- 60 dkg marhahús
- 10 dkg vöröshagyma
- 4 dkg zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg paradicsompüré
- 1 dl fehér bor
- 2 kávéskanál törött bors
- só.

A marhahúst csíkokra vágom, megmosom és lecsurgatom. A vöröshagymát megtisztítom és finomra vágom.

Lábosban zsírt hevítek, hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítom. Beleteszem a húst, és erős tűzön rövid ideig párolom. Megsózom, megborsozom, fokhagymát adok hozzá, majd lassú tűzön félig megpuhítom a húst. Paradicsompürét teszek bele, később fehér bort öntök hozzá, és teljesen puhára párolom.

Párolt rizst vagy hagymás tört burgonyát adok hozzá.