Vörösboros meggyleves



Hozzávalók:

-  70 dkg meggy
-  150 g méz
-  2 dl tej
-  2 dl főzőtejszín
-  5 dkg étkezési keményítő
-  6 szem szegfűszeg
-  2 cm-es fahéj
-  1 citrom
-  1 dl vörösbor (savanykás)
-  1 dl Garone (Meggylikőr)
-  csipet só

7 dl vizet, 1 dl vörösbort a kimagozott meggyel, egy csipet sóval, a citrom átszűrt levének felével és 1 dl Garonéval valamint a teatojásba zárt egyéb fűszerekkel lassú tűzön puhára főzzük a meggyet.

Ha megfőtt kivesszük a fűszertartót és a 2 dl tej, plusz 2 dl főtejszínnel elkevert étkezési keményítővel sűrítjük. Kiforraljuk és hagyjuk hűlni. A langyos leveshez keverjük a mézet.

Ha túl édeskésnek találjuk citromlével savanyítjuk.
Tálaláskor édes tejszínhab-pamaccsal és darabos meggyel díszítjük.