- 70 dkg meggy
- 150 g méz
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg étkezési keményítő
- 6 szem szegfűszeg
- 2 cm-es fahéj
- 1 citrom
- 1 dl vörösbor (savanykás)
- 1 dl Garone (Meggylikőr)
- csipet só
7 dl vizet, 1 dl vörösbort a kimagozott meggyel, egy csipet sóval, a citrom átszűrt levének felével és 1 dl Garonéval valamint a teatojásba zárt egyéb fűszerekkel lassú tűzön puhára főzzük a meggyet.
Ha megfőtt kivesszük a fűszertartót és a 2 dl tej, plusz 2 dl főtejszínnel elkevert étkezési keményítővel sűrítjük. Kiforraljuk és hagyjuk hűlni. A langyos leveshez keverjük a mézet.
Ha túl édeskésnek találjuk citromlével savanyítjuk.
Tálaláskor édes tejszínhab-pamaccsal és darabos meggyel díszítjük.