Hozzávalók:

- 1 kg burgonya,
- 5 dkg vaj,
- 2 tojás sárgája,
- 1 mk. magyaros fűszerkeverék,
- olaj a sütéshez,
- ízlés szerint só.
Panírozáshoz:
- 2 egész tojás és 2 két tojás fehérjéje,
- 10 dkg liszt,
- 1 kk. őrölt pirospaprika,
- 15 dkg zsemlemorzsa.
A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk és puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
Áttörjük krumplinyomón, majd a vajat belemorzsoljuk és beleöntjük az elhabart tojássárgákat. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket jól átkeverjük. Ha kissé laza lenne hintsük meg egy kanál rétesliszttel és törjük át még egyszer krumplinyomón.
Rövid pihentetés után lisztezett deszkán 2,5-3 cm-es kolbászkákat sodorjunk belőle, amit aztán 5-6 cm hosszúra vágjunk szét. Panírozzuk ki (paprikás liszt, tojás, zsemlemorzsa) és amit nem használunk fel aznap zacskózzuk be és tegyük a mélyhűtőbe.
Bő forró olajban süssük szép pirosra.
- 5 dkg vaj,
- 2 tojás sárgája,
- 1 mk. magyaros fűszerkeverék,
- olaj a sütéshez,
- ízlés szerint só.
Panírozáshoz:
- 2 egész tojás és 2 két tojás fehérjéje,
- 10 dkg liszt,
- 1 kk. őrölt pirospaprika,
- 15 dkg zsemlemorzsa.
A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk és puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
Áttörjük krumplinyomón, majd a vajat belemorzsoljuk és beleöntjük az elhabart tojássárgákat. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket jól átkeverjük. Ha kissé laza lenne hintsük meg egy kanál rétesliszttel és törjük át még egyszer krumplinyomón.
Rövid pihentetés után lisztezett deszkán 2,5-3 cm-es kolbászkákat sodorjunk belőle, amit aztán 5-6 cm hosszúra vágjunk szét. Panírozzuk ki (paprikás liszt, tojás, zsemlemorzsa) és amit nem használunk fel aznap zacskózzuk be és tegyük a mélyhűtőbe.
Bő forró olajban süssük szép pirosra.