Húsos nokedli


  Hozzávalók:


- 0,5 kg darált sertéshús,

- 10 dkg vöröshagyma,
- 1 evőkanál sertészsír,
- 2,5 dl tejföl,
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
- 2 gerezd fokhagyma,
- késhegynyi őrölt bors,
- késhegynyi őrölt köménymag,
- 15 dkg reszelhető sajt,
- só, ízlés szerint.

A hagymát apróra vágjuk, és a zsírban sóval megpirítjuk.
Amikor már pirulni kezd, hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk borssal, köménymaggal (elhagyható), rázúzzuk a fokhagymát. Kevergetve addig sütjük a hagymán, amíg a hús pirulni kezd. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, majd azonnal ráöntünk kb. 2 dl vizet, nehogy megégjen a paprika.
Hozzáadjuk a tejfölt, és kevergetve átforraljuk, majd félretesszük.

Ha elkészült a nokedlink, összekeverjük a kevés olajjal lazított nokedlival.

Tejfölösebbre is készíthetjük, és úgy is finom, hogy tűzálló tálba téve sajttal a tetején még a sütőben átforrósítjuk, hogy a sajt ráolvadjon.