Nokedli - galuska


  Hozzávalók:


- 400 g búzaliszt,
- 2 db nagy tojás,
- ~2,5 dl víz,
- víz a főzéshez,
- 4-5 csipet só.

Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.

Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.

A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.

Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!

A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
Lecsöpögtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel.