Hozzávalók:
- 400 g
búzaliszt,
- 2 db nagy tojás,
- ~2,5 dl víz,
- víz a főzéshez,
- 4-5 csipet só.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
Lecsöpögtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel.
- 2 db nagy tojás,
- ~2,5 dl víz,
- víz a főzéshez,
- 4-5 csipet só.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
Lecsöpögtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel.