Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 ek. só,
- 7 ek. víz,
- 2 tojás sárgája,
- 50 dkg lereszelt káposzta, 3-4 ek. olaj a
pároláshoz, bors, só,
- 3 dkg élesztő,
- 1 dl langyos tej, két csipet cukor.
Ez nem édesség, inkább a sósak közé való, de a szerkesztés elve nem engedte a további részletekre bontást; az alfejezeteket:
apró sütemények, torták, sós aprók, stb.
Így került a káposztás pogácsa az édességek közé!
A káposztát lesózzuk és kissé állni hagyjuk.
A deci tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzá keverjük a cukrot.
A káposztát kinyomkodjuk és olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és ezt beledolgozzuk a dinsztelt káposztába. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojásokat.
Alaposan átgyúrjuk és legalább 1 órát kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk, a tetejét megkenjük fehérjével és bevagdossuk.
180 fokos sütőben 22-25 percig zsemleszínűre sütjük.
Mi a legnagyobb szaggatóval, vagy pohárral szoktuk kiszúrni és elég
vékonyra nyújtjuk.
Ja, és disznótoroshoz adjuk köretként.