Sajtos korong



  Hozzávalók:


- 25 dkg liszt,
- 15 dkg margarin,
- 1 kk. só,
- 1 tojás sárgája,
- 3 mk. sütőpor,
- 1 dl tej,
- 1 csapott ek. cukor.
Tölteléke:
- 15 dkg reszelt sajt,
- 1 kk. pirospaprika,
- 12 dkg lágy vaj.
Tetejére:
- 3 dkg füstölt reszelt sajt.

Ezeket jól összedolgozzuk, majd 3 cipóba osztjuk és 0,5 cm vastag az alufóliánál 1 cm-el keskenyebb téglalappá nyújtjuk a cipókat.

Az alufóliát kiterítjük meghintjük liszttel és óvatosan ráfektetjük a kinyújtott tésztalapot. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük és megkenjük vele a tészta lapokat.

Óvatosan - a hosszabb oldalánál kezdve - felhengergetjük. A rudakat 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük.

Kivéve a hűtőből, kibontjuk a fóliából és fél cm-es korongokra vágjuk.

Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe tesszük és előmelegített sütőben közepes lángon szép zsemleszínűre sütjük 10-15 pec alatt. Ekkor kivesszük és minden korong tetejére egy kis csipet reszelt füstölt sajtot teszünk és még öt percre visszatoljuk a már lezárt sütőbe.