Knédli


  Hozzávalók:


- 25 dkg liszt,
- 1,5 dkg élesztő,
- 2 tojás sárgája,
- 2 db zsemle,
- 1,5 dl tej,
- 2 ek. olaj,
- 3 dkg vaj,
- 3 dkg vöröshagyma,
- 1 csomó petrezselyem,
- só, őrölt bors.

A lisztből, a tejből élesztő, vaj, tojássárgája és só hozzáadásával közepes keménységű kelt tésztát készítünk.

A reszelt vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, ráhintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét, őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük, és a tésztához keverjük. Meleg helyen kb. harminc percig kelesztjük.

A kis kockákra vágott zsemlét fedett serpenyőben aranysárgára pirítjuk, és mikor a tészta megkelt, lazán a tésztához keverjük. Megolajozott alufóliában hosszú rúd alakúra formáljuk. Még egy réteg fóliával áttekerjük és forrásban levő sós vízben újra forrástól számított 25 percig lassú forralással főzzük. Ezután az alufóliából kivesszük, szeleteljük.

Mártással készült ételekhez kínálhatjuk.