Rántott alma


  Hozzávalók:



- 50 dkg savanykás alma,
- 10 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 5 dkg porcukor,
- 5 dkg barnacukor
- 1 dl száraz fehér bor,
- 1 ek. rum,
- 5 ek. olaj,
- őrölt fahéj,
- só.

A meghámozott almát fél cm vastag szeletekre vágjuk, a magházát kiszúrjuk.

Meglocsoljuk a rummal, majd lisztbe és bormasszába mártjuk és bő forró olajban kisütjük.

Bormassza: A tojássárgáját a a barna cukor felével habosra keverjük, csipet sóval, borral ízesítjük és a fennmaradó liszttel simára keverjük. (Állaga: sűrű palacsinta tészta)

A fehérjéket a barna cukor másik felével kemény habbá verjük és óvatosan a boros alapba forgatjuk.

Grillezett és natúr fehérhúsok mellé adjuk.