Sajtos stangli



  Hozzávalók:


- 40 dkg rétesliszt,
- 25 dkg margarin,
- 2 ek. 10%-os ételecet,
- 7 ek. víz,
- 1,5 kk. só,
- 1 tojás sárgája,
- 10 dkg reszelt sajt.

A réteslisztet a sóval elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kidolgozzuk és cipó formára gyúrva, egy jó félórát állni hagyjuk.

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük tojással, valamint megszórjuk reszelt sajttal.

Derelyevágóval ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a csíkokat 15 cm-es darabokra aprítjuk.

170 fokos sütőben 25-30 percig zsemleszínűre sütjük.

Még melegen megszórhatjuk piros paprikával.