Tejfölös pogácsa



  Hozzávalók:


- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 ek. só,
- 2 tojás sárgája,
- 3 dkg élesztő,
- 1 pohár tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 csapott ek. cukor.

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit egy fél óráig pihentetünk.

Utána kinyújtjuk és újra hajtjuk, de nem kenjük semmivel sem. Ezt a műveletet 20 percenként még háromszor megismételjük.

Végül másfél-két ujjnyi vastagra kinyújtjuk és a tetejét késsel bekockázzuk, majd kiszaggatjuk. Margarinnal kikent sütőlapra, vagy olajos sütőpapírra tesszük és a tetejét a tojásfehérjével megkenjük.

180 fokon ~20 percig sütjük.