Tojás fészekben


Hozzávalók:

-  4 db vizes zsemle
-  4 db kisebb tojás
-  1  szál újhagyma
-  1 erős zöldpaprika, karikázva
-  4 vékony szelet bacon szalonna
-  1 paradicsom
-  1 dl főzőtejszín
-  3 cm vastag szelet tömlős kenőmájas
-  4 szelet párizsi
-  5 dkg reszelt kemény sajt
-  csipet só, majoranna, bors

A zsemléket felső egyharmaduknál "lefejezzük" és a belét kikaparjuk óvatosan, hogy a zsemlék fala ne legyen túl vékony. A kikapart zsemléket 0,7 dl tejszínnel belülről megkenegetjük (nem kell eláztatni!) és kicsit állni hagyjuk. Közben a sütőt bekapcsoljuk és 150 fokra állítjuk. A zsemlék aljába befektetünk egy-egy szelet párizsit. Az újhagymát igen vékonyra felvágjuk és a májassal, a maradék tejszínnel összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meghintjük majorannával. A krémet óvatosan a zsemlék oldalába simítjuk és rá egy-egy szalonna szelettel körbebéleljük. A szalonna széle a zsemlén kissé túl fog nyúlni.
A kialakult fészekbe egy-egy tojás ütünk, óvatosan, hogy a sárgája egyben maradjon. Ráteszünk egy karika zöldpaprikát, végül meghintjük sajttal és lazán rátesszük a levágott "kalapot".
Olajozott sütőpapírra tesszük a zsemléket és a forró sütőben kb. 10-15 percig sütjük, amíg a fehérje megkeményedik. Negyedelt almaszeletekkel kínáljuk.
Kiváló reggeli, vagy vacsora.