Hozzávalók:
- 80 dkg
zöldbab (korai vajbab), vagy mirelit aprított
vajbab,
- 1,5 ek. liszt,
- 0,4 liter erőleves,
- 1,5 pohár tejföl,
- 1 fej hagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 húsos zöldpaprika kockázva,
- 1 csomó petrezselyemzöld,
- 1 mk. pirospaprika,
- ízlés szerint tárkonyos borecet, cukor,
- só.
A megtisztított zöldbabot egy cm hosszúságúra vágjuk, és 3 dl vízben oldott 1/2 erőleveskocka levében puhára főzzük.
3 evőkanál olajat felforrósítunk hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és átfuttatjuk benne, majd beletesszük a kockázott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és végül a fűszerpaprikát. 1 dl erőlevessel felengedjük.
1 pohár tejfölben csomómentesre elkeverünk 1,5 ek. lisztet. És a langyos olajos hagymához keverjük. Ezzel a megfőtt babot besűrítjük, és jól átforraljuk.
Sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük és még egyszer felrottyantjuk.
- 1,5 ek. liszt,
- 0,4 liter erőleves,
- 1,5 pohár tejföl,
- 1 fej hagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 húsos zöldpaprika kockázva,
- 1 csomó petrezselyemzöld,
- 1 mk. pirospaprika,
- ízlés szerint tárkonyos borecet, cukor,
- só.
A megtisztított zöldbabot egy cm hosszúságúra vágjuk, és 3 dl vízben oldott 1/2 erőleveskocka levében puhára főzzük.
3 evőkanál olajat felforrósítunk hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és átfuttatjuk benne, majd beletesszük a kockázott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és végül a fűszerpaprikát. 1 dl erőlevessel felengedjük.
1 pohár tejfölben csomómentesre elkeverünk 1,5 ek. lisztet. És a langyos olajos hagymához keverjük. Ezzel a megfőtt babot besűrítjük, és jól átforraljuk.
Sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük és még egyszer felrottyantjuk.