- 35 dkg
zöldbab (zöld ceruzabab), vagy mirelit
egész zöldbab,
- 20 dkg főtt füstölt szeletelt bacon szalonna,
- 6 pár virsli,
- 0,3 liter erőleves,
- 1 pohár tejföl,
- só, bors.
A tisztított zöldbabot hat csomóba osztjuk.
A zöldbab csomók közepébe egy-egy virslit teszünk és külön-külön egy-egy szalonnaszeletbe csavarjuk. Magas szélű sütőtálba olajos sütőpapírra sorba rakjuk, és borssal, sóval fűszerezzük, alufóliával letakarjuk. A sütőben roppanósra pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és 190 fokon átpirítjuk.
A visszamaradt sütőlevet és a csontlevet vagy húslevest 1 pohár tejföllel elkeverjük és átforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Végül sóval, borssal utóízesítjük, mártásos edényben kínáljuk.
Ezzel fogjuk meglocsolgatni a kis "rőzse kupacinkat".
Készíthetjük gyorsfagyasztott ceruza babból is. Ebben az esetben hideg vízben előzőleg felengedtetjük, lecsöpögtetjük, majd az előzőekben leírtak szerint járunk el.
- 20 dkg főtt füstölt szeletelt bacon szalonna,
- 6 pár virsli,
- 0,3 liter erőleves,
- 1 pohár tejföl,
- só, bors.
A tisztított zöldbabot hat csomóba osztjuk.
A zöldbab csomók közepébe egy-egy virslit teszünk és külön-külön egy-egy szalonnaszeletbe csavarjuk. Magas szélű sütőtálba olajos sütőpapírra sorba rakjuk, és borssal, sóval fűszerezzük, alufóliával letakarjuk. A sütőben roppanósra pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és 190 fokon átpirítjuk.
A visszamaradt sütőlevet és a csontlevet vagy húslevest 1 pohár tejföllel elkeverjük és átforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Végül sóval, borssal utóízesítjük, mártásos edényben kínáljuk.
Ezzel fogjuk meglocsolgatni a kis "rőzse kupacinkat".
Készíthetjük gyorsfagyasztott ceruza babból is. Ebben az esetben hideg vízben előzőleg felengedtetjük, lecsöpögtetjük, majd az előzőekben leírtak szerint járunk el.