- 0,5 kg burgonya,
- 1,5 ek. olaj, vagy 2
dkg zsír,
- 2 dkg liszt,
- 1 fej hagyma,
- 1 csomó petrezselyem,
- 2 szár zellerlevél,
- 2 ek. tejföl,
- 1 mk. paprika,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- 1 kk. Piros Arany,
- só, bors.
A meghámozott burgonyát kockára vágjuk
és egy erőleveskockával ízesített 1,2 liter
sós vízben feltesszük főni.
Ha kezd puhulni, hozzáadjuk az apró kockára
vágott zöldpaprikát, a lereszelt
sárgarépát, a meghámozott kimagozott
paradicsomot és zeller szárat felkockázva,
valamint a Piros Aranyat.
Közben a zsiradékból és a lisztből, valamint
a belereszelt hagymából zsemleszínű
rántást csinálunk és elkeverjük benne
a pirospaprikát.
Ha a burgonya és a benne lévő zöldségek
megpuhultak, berántjuk. Hozzákeverjük a kevés
vízzel kikevert tejfölt. Hozzáadjuk az apróra
vágott petrezselyem és zellerlevelet.
Megkóstoljuk, ha kell utána ízesítjük
és borsozzuk. Egyet rottyantunk rajta és kész.