- 50 dkg eper
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db citrom
- 1 dl édes eperlikőr, vagy 0,5 dl
eperszörp sűrítmény
- 1 csomag vaniliáscukor
- 1 ujjnyi fahéj, 4-5 db szegűszeg
- 1 tasak vaniliás pudingpor (hidegen
kikeverhető)
- 7 dl víz
- tálaláshoz habtejszín spray
- néhány mentalevél díszítéshez
Az epret alapos mosás után 4 szem kivételével
csumázzuk le és aprítsuk fel. Négy
szemet vágjunk négybe és locsoljuk le az
édes likőrrel, majd tegyük hűtőbe.
5 dl vízet a felaprított eperrel,
fahéjjal, szegfűszeggel, vaniliás cukorral és
egy kis citrommal ízesítve forraljuk fel, majd
főzzük 10-15 percet és hagyjuk kihülni.
Paszírozzuk át. 2 dl főzőtejszínben egy
evőkanál pudingport keverjünk el. Ezt aztán
apránként a langyos eper leveshez kevergetjük. Ha
sűrűnek találjuk langyos vízzel hígítsuk.
Ha túl édes lenne egy kis citrommal savnyítsuk.
Levescsészében, vagy francia csészében tálaljuk. A csésze
aljára kerül egy kanál likőrös darabos eper,
erre merjük az eperlevest és nyomjunk rá a
habtejszínt.