Eperkrémleves

-  50 dkg eper 
-  2 dl főzőtejszín
-  1 db citrom
-  1 dl édes eperlikőr, vagy 0,5 dl
   eperszörp sűrítmény
-  1 csomag vaniliáscukor
-  1 ujjnyi fahéj, 4-5 db szegűszeg
-  1 tasak vaniliás pudingpor (hidegen
    kikeverhető)
-  7 dl víz
-  tálaláshoz habtejszín spray    
-  néhány mentalevél díszítéshez


Az epret alapos mosás után 4 szem kivételével csumázzuk le és  aprítsuk fel. Négy szemet vágjunk négybe és locsoljuk le az édes likőrrel, majd tegyük hűtőbe.

5 dl vízet a felaprított eperrel, fahéjjal, szegfűszeggel, vaniliás cukorral és egy kis citrommal ízesítve forraljuk fel, majd főzzük 10-15 percet és hagyjuk kihülni. Paszírozzuk át. 2 dl főzőtejszínben egy evőkanál pudingport keverjünk el. Ezt aztán apránként a langyos eper leveshez kevergetjük. Ha sűrűnek találjuk langyos vízzel hígítsuk. Ha túl édes lenne egy kis citrommal savnyítsuk.

Levescsészében, vagy francia csészében tálaljuk. A csésze aljára kerül egy kanál likőrös darabos eper, erre merjük az eperlevest és nyomjunk rá a habtejszínt.