Hozzávalók:
- 1
-1,2 kg-os csirke,
- 8 dkg vaj,
- 2,5 dl főzőtejszín,
- 8 ek. citromlé,
- 10 dkg zeller,
- 1 db nagy krumpli,
- 1 db alma,
- 3 ek. liszt,
- 1 ek. cukor,
- 2 kk. mustár,
- 2 kk. borecet,
- só, bors.
A vaj felét megolvasztjuk, összekeverjük 6 ek. citromlével és leöntjük vele az egymás mellé rakott csirkedarabokat. Közép-meleg sütőben addig sütjük, ameddig a csirke meg nem puhul.
A felkockázott zellert, krumplit és almát a csirke mellé rakjuk kb. 30 percre.
A maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Lassan állandóan kevergetve hozzáadjuk a főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt, 2 ek. citromot és a cukrot. Lassan hozzákeverjük a borecetet és magas turmix csészébe öntjük.
A csirke mellől kiszedjük a zellert, burgonyát és az almát és adagolva leturmixoljuk. Közben kiszedjük egy tálra a húsokat és a csirkéből kisült levet is a turmixba adagoljuk. A krémes mártást átforraljuk (10 perc), ha szükséges kissé tovább melegítjük, hogy besűrűsödjön.
Tálaláskor a tálra szedett csirkét bevonjuk a mártással, a többit mártásos csészében tegyük asztalra.
- 8 dkg vaj,
- 2,5 dl főzőtejszín,
- 8 ek. citromlé,
- 10 dkg zeller,
- 1 db nagy krumpli,
- 1 db alma,
- 3 ek. liszt,
- 1 ek. cukor,
- 2 kk. mustár,
- 2 kk. borecet,
- só, bors.
A vaj felét megolvasztjuk, összekeverjük 6 ek. citromlével és leöntjük vele az egymás mellé rakott csirkedarabokat. Közép-meleg sütőben addig sütjük, ameddig a csirke meg nem puhul.
A felkockázott zellert, krumplit és almát a csirke mellé rakjuk kb. 30 percre.
A maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Lassan állandóan kevergetve hozzáadjuk a főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt, 2 ek. citromot és a cukrot. Lassan hozzákeverjük a borecetet és magas turmix csészébe öntjük.
A csirke mellől kiszedjük a zellert, burgonyát és az almát és adagolva leturmixoljuk. Közben kiszedjük egy tálra a húsokat és a csirkéből kisült levet is a turmixba adagoljuk. A krémes mártást átforraljuk (10 perc), ha szükséges kissé tovább melegítjük, hogy besűrűsödjön.
Tálaláskor a tálra szedett csirkét bevonjuk a mártással, a többit mártásos csészében tegyük asztalra.