Csirkemellfilé sonkában


  Hozzávalók:
          
-  4 csirkemellfilé,
-  6 ek. olivaolaj,
-  1 tk. szárított rozmaring,
-  8 vékony szelet pármai típusú nyers sonka,
-  1 gerezd fokhagyma,
-  1 fej vöröshagyma,
-  15 dkg zöldborsó,
-  3 sárgarépa,
-  10 dkg zöldbab,
-  3-4 rózsa karfiol,
-  2 dl száraz fehérbor,
-  1 tk. reszelt citromhéj,
-  1 ek. aprított petrezselyemlevél
-  1 tk. csípős paprika 
-  só, bors.
           
A húst megmossuk, megtöröljük. 4
ek. olajat felforrósítunk egy nagy serpenyőben és a filéket hirtelen kisütjük.
A hússzeleteket sózzuk, megszórjuk 
rozmaringgal, és őrölt paprikával. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
           
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymákat. Felcsíkozzuk a
répát, cukkinit és a zellert. A paradicsompürét elkeverjük a borral és egy tk. cukorral ízesítjük.
           
A serpenyőbe még beleöntjük a maradék 2 ek. olajat rádobjuk a
vöröshagymát és üvegesre sütjük. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort, majd sóval, borssal ízesítjük és egy kis paprikával meghintjük.
           
A hússzeleteket erre a zöldségágyra fektetjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
           
Három halmot tálalunk. Először a hússzeletet tesszük a
tányérra, mellé halmozunk három evőkanál zöldséget.
Meghintjük reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel. Harmadik kupacként petrezselymes újburgonyát, vagy rizst helyezünk a
tányérra.