Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé,
- 6 ek. olivaolaj,
- 1 tk. szárított rozmaring,
- 8 vékony szelet pármai típusú nyers sonka,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 15 dkg zöldborsó,
- 3 sárgarépa,
- 10 dkg zöldbab,
- 3-4 rózsa karfiol,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 1 tk. reszelt citromhéj,
- 1 ek. aprított petrezselyemlevél
- 1 tk. csípős paprika
- só, bors.
A húst megmossuk, megtöröljük. 4
ek. olajat felforrósítunk egy nagy serpenyőben és a filéket hirtelen kisütjük.
A hússzeleteket sózzuk, megszórjuk
rozmaringgal, és őrölt paprikával. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymákat. Felcsíkozzuk a
répát, cukkinit és a zellert. A paradicsompürét elkeverjük a borral és egy tk. cukorral ízesítjük.
A serpenyőbe még beleöntjük a maradék 2 ek. olajat rádobjuk a
vöröshagymát és üvegesre sütjük. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort, majd sóval, borssal ízesítjük és egy kis paprikával meghintjük.
A hússzeleteket erre a zöldségágyra fektetjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Három halmot tálalunk. Először a hússzeletet tesszük a
tányérra, mellé halmozunk három evőkanál zöldséget.
Meghintjük reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel. Harmadik kupacként petrezselymes újburgonyát, vagy rizst helyezünk a
tányérra.