Csirkemell kocsonya



  Hozzávalók:

- 4 db csirkemell filé,
- 15 dkg vegyes zöldség,
- 10 dkg zeller,
- 1 fejvöröshagyma,
- 5 dkg gomba,
- 2 evőkanál zöldborsó,
- só,
- 6-8 szem bors,
- 4 dkg zselatin,
- 1 tojásfehérje,
- 1 kávéskanálnyi paradicsompüré.

A csirkemelleket megmosom, majd hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, leszedem a habját.
Beleteszem a megtisztított, megmosott zöldséget, gombát és a zöldborsót. Megsózom, megborsozom. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a zöldség és a hús meg nem puhul.

A csirkemelleket kiemelem, a húst hideg vízzel leöblítem.

A húslevet leszűröm. A zselatint kevés langyos vízben feloldom, és a húsléhez adom.

A hússzeleteket erre a zöldségágyra fektetjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk.

A tojásfehérjét felverem, paradicsompürét adok hozzá, majd vékony sugárban, állandóan kevergetve hozzáöntöm a húslevet. Lassú tűzön felforralom. Amikor letisztul, leveszem a tűzről, 5-10 percig pihentetem, majd leszűröm és kihűtöm.

Tálra teszem a csirkemelleket, zöldborsóval, gombával és szeletelt zöldségekkel díszítem. A lehűtött csirkekocsonyát ráöntöm a tálra rendezett csirkemellekre úgy, hogy a húst a lé teljesen ellepje.

Hűtőben dermesztem meg.