Csirkepörkölt csuszával



  Hozzávalók:

- 1,5 kg csirke,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 4 ek. olaj,
- 2 ek. édesnemes-paprika,
- só,
- 2 nagy zöldpaprika,
- 1 nagy paradicsom,
- 1 ek. Piros Arany.

A túrós csuszához:
- 25 dkg száraz csuszatészta,
- 15 dkg füstölt szalonna,
- 25 dkg félzsíros tehéntúró,
- 2 dl tejföl.

Megtisztítom és megmosom a csirkét. Ha kisebb, négy, ha nagyobb, nyolc darabra vágom.

A finomra vágott vöröshagymát forró olajban megfonnyasztom, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és kevés vízzel felöntöm. Beleteszem a feldarabolt csirkét, megsózom és zsírjára pirítom.
Ekkor beleteszem a felszelelt zöldpaprikát, a paradicsomot és a paprikapürét. Kevés vizet öntök hozzá, lefedem, és puhára párolom.

Amikor zsírjára pirult, a levét kevés vízzel pótolom.

A hússzeleteket erre a zöldségágyra fektetjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk.

Sós vízben kifőzöm a csuszatésztát, leszűröm.

Az apró kockákra vágott szalonnát, kiolvasztom és enyhe barnulásig pörcösítem.

Tálaláskor a forró csuszát túróval megszórom, és tejföllel meglocsolom; a csirkét paprika-karikákkal díszítem.