Bakonyi sertésborda





Hozzávalók:

  •  8 szelet sertéshús (karaj, lapocka, tarja),
  •  30 dkg csiperkegomba,
  •  2 fej vöröshagyma,
  •  1 dkg fűszerpaprika,
  •  1 pohár tejföl,
  •  2 dkg finomliszt,
  •  1 dl olívaolaj,
  •  ételízesítő.
A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírjában a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve pároljuk.

Olajon a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk. Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintjük, kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a megpárolt gombát a szaftjával együtt. Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk.

Rizzsel, galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.