- 30 dkg zeller (kb. két közepes zellergumó),
- kis fej hagyma apróra vágva,
- 0,5 liter zöldségleves alaplé,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejföl,
- 3 dkg kemény sajt reszelve,
- 1 kávéskanál vaj,
- 3 dkg sárgarépa kis lyukú reszelőn lereszelve,
- 2 szál zellerlevél apróra vágva, vagy egy egy csapott ek. szárított,
- só, frissen őrölt bors, csapott mk. curry por.
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk az apró kockára vágott előzőleg megtisztított zellert egy csipet sót, borsozzuk és kicsit együtt pirítjuk. Ezután felöntjük 0,5 l zöldséges alaplével és lassú tűzön fedő alatt vajpuhára pároljuk. Ha villával megnyomva szétesik a zellert szűrőkanállal kiszedjük és mixerrel kissé pépesítjük, közben apránként hozzáadjuk a főzőlevét, hogy levesesen híg állagát megtartsa, majd szitán átszűrjük (a zeller keményebb rostjai nem kerülnek a levesbe) .
A tojásokat elhabarjuk a tejföllel és a curry-vel, majd a leveshez keverjük a vajat is. Feltesszük lassú tűzre, felforraljuk és lassú tűzön kevergetve kissé besűrítjük.
Ha kell utána sózzuk, borsozzuk. Csészében tálaljuk. A tetejét meghintjük vágott zellerlevéllel és egy csipet reszelt sárgarépát.
Egy csipet sajtot is tehetünk díszítésnek.