Hozzávalók:
- 0,8 kg sertésborda,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 2 ek. olaj,
- 10 dkg füstölt kockázott bacon szalonna,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 szál gyökér,
- 2 pár debreceni,
- 1 ek. liszt,
- 2 dl tejföl,
- 1 ek. Piros Arany,
- 1/2 csomó apróra vágott petrezselyemzöld,
- só.
Az olajon a bacon szalonnát lepirítjuk. Ne hagyjuk nagyon kiszáradni.
Nem fog sok zsiradékot adni.
A bordákat kiverjük, besózzuk, lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen kisütjük. A hússzeleteket kiszedjük és félretesszük.
Zsírjában halványra pirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a karikára vágott debreceni kolbászt, ezzel is pirítjuk néhány percig, azután rárakjuk a félig sült hússzeleteket, rászórjuk a vékony, karikára szelt zöldséget, beletesszük a Piros Aranyat, leöntjük egy dl vízzel, és fedő alatt pároljuk. A vizet többször pótoljuk, mert hamar elfő.
Ha a hús már megpuhult - visszatesszük a kockázott bacon szalonnát és ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, még egyszer felforraljuk és tálaljuk.
(Maradék főtt virslivel is elkészíthető, de nem olyan ízletes.)