Borda debrecenivel



Hozzávalók:

-  0,8 kg sertésborda,
-  10 dkg vöröshagyma,
-  2 ek. olaj,
-  10 dkg füstölt kockázott bacon szalonna,
-  1 szál sárgarépa,
-  1 szál gyökér,
-  2 pár debreceni,
-  1 ek. liszt,
-  2 dl  tejföl,
-  1 ek. Piros Arany,
-  1/2 csomó apróra vágott petrezselyemzöld,
-  só.

Az olajon a bacon szalonnát lepirítjuk. Ne hagyjuk nagyon kiszáradni.

Nem fog sok zsiradékot adni.

A bordákat kiverjük, besózzuk, lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen kisütjük. A hússzeleteket kiszedjük és félretesszük.

Zsírjában halványra pirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a karikára vágott debreceni kolbászt, ezzel is pirítjuk néhány percig, azután rárakjuk a félig sült hússzeleteket, rászórjuk a vékony, karikára szelt zöldséget, beletesszük a Piros Aranyat, leöntjük egy dl vízzel, és fedő alatt pároljuk. A vizet többször pótoljuk, mert hamar elfő.

Ha a hús már megpuhult - visszatesszük a kockázott bacon szalonnát és ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, még egyszer felforraljuk és tálaljuk.

(Maradék főtt virslivel is elkészíthető, de nem olyan ízletes.)