Hozzávalók:
- 0,8 kg sertésborda,
- 30 dkg vöröshagyma,
- 1 kg burgonya kockázva,
- 10 dkg füstölt kockázott füstölt
szalonna,
- kis doboz sűrített paradicsom,
- 4 ek. liszt,
- 6 dkg vaj,
- 1 ek. Piros Arany,
- 2-3 dl húsalaplé,
- 2 csomó apróra vágott
petrezselyemzöld,
- só, olaj a burgonya sütéséhez.
Kevés olajon a kivert és lisztbe forgatott borda szeleteket, mindkét oldalukon hirtelen átsütjük és egy akkora lábosba, amelyben kis átfedéssel elférnek, körbe belefektetjük.
Egy kisebb tapadásmentes lábosba habosra forrósítjuk a vajat és a sűrített paradicsomot a liszttel elkeverjük benne és kevés húslevet apránként hozzáadva mártássűrűségűre hígítjuk, majd rászűrjük a lábosban lévő bordákra. A maradék alaplevet hozzáöntjük, csipet cukorral édesítjük ha kell utána sózzuk és puhára pároljuk. Ha elfőné a levét vízzel pótoljuk.
Közben a burgonyát kisütjük és melegen tartjuk.
A füstölt szalonnát kevés olajat aláöntve kisütjük. Kifehéredés után kiszedjük és a borgonyára szedjük. A visszamaradt zsiradékban a félfőre vágott hagymát világos zsemleszínűre pirítjuk. Ha kell a zsiradékot olajjal pótoljuk.
A lepirított hagymát lecsurgatjuk szitán, majd azt is a burgonyára tesszük. Az egészet óvatosan átforgatjuk, hogy a burgonya ne törjön. Ha kell sózzuk.
Előmelegített tálra szedjük a bordát és bevonjuk a paradicsomos szafttal, majd erre halmozzuk a hagymás-szalonnás sült burgonyát.