Borított borda




Hozzávalók:

-  0,8 kg sertésborda,
-  15 dkg gomba,
-  8 szelet ízes sonka,
-  10 szelet sonkás lapkasajt,
-  6 dkg vaj,
-  10 szelet hajszálvékony főtt, füstölt
   bacon szalonna,
-  2-3 dl csontlé, vagy húsleves alap,
-  só, bors.

A kicsontozott bordákat vékonyra kiverjük, megsózzuk, egy kevés vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, és a húst félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott, sóval, törött borssal ízesített gombát. A gombát kiszedve félretesszük.

A lábosba visszakerülő húsokat alaplével leöntve vajpuhára pároljuk. A megpárolt hússzeleteket megvajazott bacon szalonnával bélelt tűzálló tálra óvatosan egymás mellé tesszük, mindegyiket megkenjük gombavagdalékkal, beborítjuk egy vékony szelet sonkával és egy szelet sajttal. Néhány vajmorzsát teszünk rá, és csak annyi időre tesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad.