Hozzávalók:
- 80 dkg csont nélküli borjúborda,
- 3 db tojás,
- 15 dkg zsemlemorzsa,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg parmezán/ementáli sajt reszelve,
- sütéshez olaj,
- 1 db citrom,
- 25 dkg makaróni,
- 20 dkg hagyma,
- 15 dkg paradicsom,
- 20 dkg zöldpaprika,
- 3 gerezd aprított fokhagyma,
- 1 kk. Piros Arany,
- 1 ek. ketchup,
- só, bors, morzsolt lestyán.
A
kissé kivert bordákat enyhén
megsózzuk, majd lisztben, felvert tojásban, majd
zsemlemorzsában megforgatjuk. Olajban
zsemleszínűre sütjük. Melegen tartjuk.
A makarónit bő sós vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a mártást. Forró olajban az apróra vágott hagymát, majd a paprikát, fokhagymát, végül a paradicsomot erős tűzön lepirítjuk, ha ressre pirultak hozzáadjuk a Piros Aranyat és a ketchupot és meghintjük lestyánnal. A mártásba keverjük a makarónit és tálalunk.
A tálra kerül a makaróni, rá a rántott borda. Ezt meghintjük reszelt sajttal.
Minden tányérra egy nyolcad cikk citromot teszünk.
A makarónit bő sós vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a mártást. Forró olajban az apróra vágott hagymát, majd a paprikát, fokhagymát, végül a paradicsomot erős tűzön lepirítjuk, ha ressre pirultak hozzáadjuk a Piros Aranyat és a ketchupot és meghintjük lestyánnal. A mártásba keverjük a makarónit és tálalunk.
A tálra kerül a makaróni, rá a rántott borda. Ezt meghintjük reszelt sajttal.
Minden tányérra egy nyolcad cikk citromot teszünk.