Hozzávalók:
- 70 dkg bélszín
- 15 dkg sertéscomb,
- 10 dkg sertésmáj,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg hagyma,
- 0,5 dkg fűszerpaprika,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só, bors, olaj, mustár, liszt.
A
bélszínt megmossuk,
megszárítjuk és
felszeleteljük úgy, hogy minden második
szeletet vágunk át,
tehát dupla, nyitott szeleteket kapunk, kissé
kiverjük enyhén sózzuk, borsozzuk
és hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A sertéscombot, a májat, a fokhagymát és a hagymát ledaráljuk, (vagy késes aprítóval finomra aprítjuk,) sóval borssal, piros paprikával ízesítjük és jól átdolgozzuk.
A két bélszín szelet közé belesimítjuk a tölteléket, elosztva a bevágások között. Hústűvel összetűzzük, majd mindkét oldalát megkenjük gazdagon mustárral.
Beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és bő forró olajban kisütjük.
Galuskával, petrezselymes burgonyával, savanyúsággal kínáljuk.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A sertéscombot, a májat, a fokhagymát és a hagymát ledaráljuk, (vagy késes aprítóval finomra aprítjuk,) sóval borssal, piros paprikával ízesítjük és jól átdolgozzuk.
A két bélszín szelet közé belesimítjuk a tölteléket, elosztva a bevágások között. Hústűvel összetűzzük, majd mindkét oldalát megkenjük gazdagon mustárral.
Beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és bő forró olajban kisütjük.
Galuskával, petrezselymes burgonyával, savanyúsággal kínáljuk.