Burgonyaleves



Hozzávalók:

- 0,5 kg burgonya,
- 1,5 ek. olaj, vagy 2
  dkg zsír,
- 2 dkg liszt,
- 1 fej hagyma,
- 1 csomó petrezselyem,
- 2 szár zellerlevél,
- 2 ek. tejföl,
- 1 mk. paprika,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- 1 kk. Piros Arany,
- só, bors.

A meghámozott burgonyát kockára vágjuk és egy erőleves kockával ízesített 1,2 liter sós vízben feltesszük főni.
Ha kezd puhulni, hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, a lereszelt sárgarépát, a meghámozott kimagozott paradicsomot és zeller szárat felkockázva, valamint a Piros Aranyat.

Közben a zsiradékból és a lisztből, valamint a belereszelt hagymából zsemleszínű rántást csinálunk és elkeverjük benne a pirospaprikát.

Ha a burgonya és a benne lévő zöldségek megpuhultak, berántjuk. Hozzákeverjük a kevés vízzel kikevert tejfölt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem és zellerlevelet.
Megkóstoljuk, ha kell utána ízesítjük és borsozzuk. Egyet rottyantunk rajta és kész.