Csáki rostélyos


Hozzávalók:

- 60 dkg csont nélküli rostélyos,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 fejvöröshagyma,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- 1 dkg fűszerpaprika,
- só,
- 1 tojás,
- 10 dkg zsiradék,
- 2 dl tejföl,
- 2 dkg liszt.

A húst fölszeletelem, és jól kiverem. A szalonnát kockákra vágom, és a zsírjában egyharmad fej vöröshagymát üvegesre pirítok. Hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot és a fűszerpaprikát. Megsózom, és egy egész felvert tojást öntök bele. Tűzön addig kevergetem, amíg meg nem kocsonyásodik.

A húst megsózom, rákenem a lecsós tojást, és szorosan felcsavarom, fóliába csomagolom, kevés zsírban elősütöm.

Zsíron a maradék finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, feloldom benne a fűszerpaprikát, és kevés vízzel felengedem.
Beleteszem a fóliából kibontott rostélyost, megsózom, és fedő alatt puhára párolom.

Ezután a húsokat kiveszem. A levét a simára kevert tejfölös liszttel besűrítem, jól kiforralom és átszűröm.

A ferdén szeletelt rostélyost tálra teszem és körülöntöm a mártással. Vajas galuskát kínálok hozzá.